Om mig

Jag som driver Urban Pilates Stockholm heter Sara Isaksson. Jag är född och uppvuxen i Stockholm och förutom några månader spenderade i Berlin och Australien har jag bott här större delen av livet. Jag började dansa som 13-åring och tränade på semi-seriös nivå med ambitionen att gå en yrkesutbildning. Dock kom annat i vägen som var för intressant för att låta bli, så dansen fick stanna på leknivå. 

2012 kom jag tillbaka tillbaka till träning på en professionell nivå, då jag gick min instruktörsutbildning i pilates via Elin Forsell (Pilates-Elin) och Steele Pilates. Jag hade innan dess tagit examen i Arts Management och jobbat några år inom musikbranschen. 2013 sa jag upp mig från mitt fasta jobb för att satsa på att vara instruktör – samt gå tillbaka till ett tidigare favoritjobb i en kaffehandel. Varför ha ett bra jobb när en kan ha två?

Sedan dess har jag utbildat mig inom flera olika träningskoncept och kör klasser i bodypump, bodybalance, cirkel m.m. parallellt med att jag får nörda ner mig i kaffebönor och tesorter.

Vad pilates har gett mig på ett personligt plan är en bättre förståelse för hur kroppen fungerar. Jag vill påstå att jag, tack vare pilates, har bättre kroppskontroll idag än när jag tränade dans 10-20 timmar i veckan. Om jag får ont någonstans efter att ha stått, gått eller tränat ”fel” så vet jag vad som saknas och vad jag behöver göra för att rätta till det. Min core har blivit mycket starkare och tack vare det har jag kunnat avancera i annan styrketräning.